De maan / Lifestyle

Volle maan

Een volle maan…..het toch wel de meest uitgelichte en bekendste fase van de maan. Hij is dan ook niet te missen als hij in vol ornaat staat te shinen aan de nachtelijke hemel. Wat houdt een volle maan in en hoe kun je deze energie optimaal gebruiken voor je persoonlijke en spirituele groei?
Dit leg ik je uit in deze blog, lees je mee?

Doordat de maan aan de andere kant van de aarde staat dan de zon wordt hij volledig belicht en ontstaat er een volle maan. Dit gebeurt elke maand opnieuw en omdat we elke maand in een ander teken van de dierenriem staan brengt elke volle maan aspecten van het desbetreffende teken in energie met zich mee.
De energieën van de maan bouwen zich vanaf de start van een nieuwe maancyclus langzaam op om tot een hoogtepunt te komen tijdens een volle maan.

een volle maan is het hoogtepunt van de maancyclus

Volle maangekte

Je leest of hoort vast weleens dat mensen tijdens een periode van volle maan last hebben van slecht slapen, intens dromen en oplopende emoties ervaren. Dit is een heel logisch gevolg van de oplopende energie die ik in het bovenstaande benoemde.
En omdat de energie tijdens een volle maan het meest trekt aan het water op aarde (zwaartekracht) en wij als mens voor een groot deel uit water bestaan, wordt er dus ook aan onze energie getrokken en kan dit ons dus bewust of onbewust behoorlijk beïnvloeden (we kunnen dan in de war raken).

Wist je dat je lichaam tijdens een volle maan de meeste voedingstoffen in zich opneemt? Dit omdat geneeskrachtige kruiden en planten nu de meeste kracht hebben……….

Daarbij laat een volle maan zijn licht schijnen op al jouw emoties, gedachten en situaties. Je kunt je voorstellen dat als deze veelal negatief zijn dat je je tijdens een volle maan extra angstig en depressief kunt voelen.
Het omgekeerde kan natuurlijk ook je zult je dan extra energiek en positief gestemd voelen.

Je kent vast wel wat verhalen en films over mensen die tijdens de volle maan rare dingen gingen doen of veranderden in een weerwolf of vampier.............ik denk dat hier een hoop theorie uit is ontstaan😝

Yang energie

Yang energie is wat een volle maan met zich meebrengt, dit is vooral mannelijke energie en is een zeer beweeglijke, doelgerichte, actieve en naar buiten gerichte energie. Anders dan de naar binnen gerichte, vrouwelijke yin energie die overheerst tijdens een nieuwe maan.
Het heldere licht van de volle maan schijnt vaak op delen en/of situaties in ons leven die we meestal niet goed kunnen zien of beter gezegd waar we ons niet zo bewust van zijn en die als je goed oplet en de maankalender volgt zich dan aan je openbaren. Dit maakt de volle maan bij uitstek dan ook de ideale periode om actie te ondernemen en aan problemen of situaties te werken die niet zo lekker lopen.

Een volle maan is de ideale periode om je innerlijke "troep" op te ruimen

Het is de culminatietijd, tijd om schadelijke gedachten, gewoontes, teleurstellingen, ruzies, ergernissen en ja ook schadelijke mensen los te laten. En dat is iets dat makkelijker gezegd is dan gedaan😉, ga voor jezelf na wat jou hier het beste bij zou kunnen helpen.
Hier komt natuurlijk ook een stukje zelfreflectie bij kijken (neem even de tijd om met je innerlijk bezig te zijn).
Dit zou je kunnen doen middels meditaties en rituelen of praten met een therapeut/coach, maar iets dat ook heel goed helpt tijdens volle maan is het oefenen in vergeving en dankbaarheid.

Vergeving en dankbaarheid

Omdat de periode van volle maan ideaal is om alles wat jou niet meer ten goede komt los te laten is het tevens een goede tijd om te vergeven want, vergeven doe je voor jezelf en niet voor een ander.
Het is goed te beseffen dat als je iemand vergeeft je zijn gedrag niet hoeft goed te keuren maar dat je er met liefde naar kunt kijken en dat je het kunt laten gaan.
Als dit moeilijk voor je is en dat is meestal het geval bedenk je dan dat alles gebeurt met een rede en dat niets toevallig is in dit universum.
Mensen en situaties komen op jou pad om jou iets te leren dus al jou ergernissen, teleurstellingen, pijnen en al die andere emoties die we niet graag voelen zijn er om ons te laten groeien in het leven. Hier kun jij je lessen uit leren en vervolgens kun dan bepaalde zaken overstijgen!
Dit is hoe innerlijk heling, groei en transformatie plaatsvind!

Blijf geen wrok koesteren dit leidt alleen maar tot frustratie en verbitterdheid en zal je op ten duur vanbinnen vergiftigen.

Neem je elke maand tijdens de volle maan periode situaties en/of personen voor de geest die je hebben gekwetst en vergeef hun maar vergeef ook zeker jezelf voor de nare gevoelens die het in je heeft opgewekt op deze manier laat je ook wat karma los.
Zo kun je met een schone lei en een heldere geest weer zaadjes planten en manifesteren tijdens de nieuwe maan periode😃.

Wees daarbij dankbaar voor alle moeilijke situaties waar je de afgelopen periode in terecht bent gekomen en voor alle moeilijke en schadelijke personen waar je mee moest dealen want, deze hebben je een hoop geleerd en je duidelijk laten zien hoe het niet moet.
Wees ook dankbaar voor alle mooie dingen, mensen en de vanzelfsprekendheid in het leven want, bewust dankbaarheid voelen maakt gelukkig. En we hebben toch zoveel om dankbaar voor te zijn🙏🏻.

In een notendop…….

  • Volle maan is het hoogtepunt in energie op aarde
  • Volle maan schijnt haar licht op onze onbewuste delen
  • Volle maan vergroot alle gevoelens en emoties
  • Volle maan vraagt om introspectie
  • Volle maan vraagt om het loslaten van alles wat jouw niet langer dient
  • Volle maan vraagt om vergeving en dankbaarheid
  • Volle maan staat voor heling, groei en transformatie

Probeer eens mee te bewegen op het ritme van de maan, de seizoenen en de natuur in zijn geheel en ontdek hoe het je verder kan helpen en inzichten kan geven in je persoonlijke processen🌝

bron: inspirerend leven

Stay wild

moonchild


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De nieuwe aarde 3D vs 5D

10 november 2021

Self-care

23 november 2021