Spiritual / Spiritueel ontwaken

Spiritueel ontwaken

Wat wordt er bedoeld met een spiritueel ontwaken? Ben je dan ineens verlicht of heb je het licht gezien? Wordt je leven beter en ben je dan verlost van al jou problemen? Wordt je dan een zweefteef of een geitenwollensokken figuur die de hele dag mediteerd en mantra’s opleest of met klankschalen en kristallen in de weer is? Nee hoor lees verder………..

Wat is spiritueel ontwaken

Spiritueel ontwaken oftewel “wakker worden” is een bewustwordingsproces waar veel mensen op dit moment doorheen gaan, je wordt als het ware wakker uit een bewustzijnstoestand die je gevangen hield in je ego (je denken). Je krijgt het besef dat je meer bent dan je gedachten en de persoon die je denkt te zijn en dat je ware essentie verbonden is met een diepere intelligentie die ik voor het gemak “het universum” noem, het wordt soms ook de bron of God genoemd.

Klinkt misschien vaag maar dat komt omdat je het met je rationele en analytische brein niet kunt beredeneren, dit is alleen iets dat jezelf kunt ervaren.
Je begint ook steeds meer inzicht te krijgen in de systemen van de maatschappij die op heel veel vlakken niet kloppen en de overgrote massa als het ware slapend houdt.
Je ervaart tevens een grote drang om meer te weten te komen over het leven en over jezelf, over het hoe en waarom je hier bent en je gaat op zoek naar antwoorden en waarheden.

Heb je er al eens bij stilgestaan waarom er zo weinig over thema’s als spiritualiteit e.d. te vinden is in de mainstream media? Heb je er ooit op school iets over geleerd?

Vraag je dan maar eens af waarom dat is…………………

Een spirituele ontwaking kan op verschillende manieren tot stand komen het kan plots gebeuren maar, het kan ook geleidelijk ontstaan.
Meestal wordt iemand letterlijk wakker geschud door een gebeurtenis die als schokkend wordt ervaren of die als trauma wordt beleefd denk aan, scheiding, ziekte, een ernstig ongeluk, groot verlies als een baan/faillissement of een dierbare die overlijdt. Dit hoeft echter niet je kunt ook een plots besef krijgen dat er meer bestaat in het leven dan de alledaagse “maatschappelijke” bezigheden waarna het bewustwordingsproces in gang wordt gezet.
En bij een ander deel van de mensen ontstaan het weer heel geleidelijk dit kan dus voor iedereen verschillen, de een ontwaakt bij wijze van in zijn tienerjaren en de ander met vijfenzeventig.
En dan zijn er nog altijd een hoop mensen die nooit wakker zullen worden!
En dat is allemaal oké………………

Alles is oké, ieder mens bewandeld zijn eigen pad en maakt daarin zijn eigen keuzes.

Wat je goed voor ogen moet houden als jijzelf in het proces van wakker worden zit is dat je andere mensen niet wakker kunt maken, hoe graag je ook wilt dat ze je inzichten gaan begrijpen of zullen ervaren. Als iemand er (nog) niet aan toe is dan heeft dat geen enkele zin. Iemand zal ontwaken wanneer hij of zij daaraan toe is en doet dat tevens op zijn eigen tempo, daarbij hebben we als ziel allemaal onze eigen lessen te leren hier op aarde!

Fasen…….

Als het proces van ontwaken in gang is gezet dan kenmerkt zich dat door een aantal fasen, vrijwel de meeste mensen doorlopen deze fases op een soortgelijke manier en veel van deze fases zul je waarschijnlijk een paar keer moeten doorlopen voordat je beseft wat er aan de hand is. Echter niet iedereen doorloopt deze fasen in dezelfde volgorde dus houdt je niet vast aan de volgorde die ik hier opnoem, alhoewel het wel de meest voorkomende is😉

De wake-up of shake-up:

Dit is het begin de start van je spirituele pad! En zoals ik eerder al benoemde start dit voor een hoop mensen met chaos, grote gebeurtenissen die je leven op z’n kop gooien en waarin het lijkt dat je leven compleet instort.
Dit kan getriggerd worden door vormen van verlies en tragedies als het verlies van een baan, partner, gezondheid, bezittingen en het verlies van dierbaren door overlijden of door het meemaken van een ernstig ongeluk, geweld, misbruik oorlog e.d. het kan echt van alles zijn (ja zelfs een pandemie).
Dit soort zaken dwingen je om het leven te overzien en zorgen ervoor dat je inwaarts keert, ze laten je inzien dat je geen controle hebt over dingen die gebeuren in het leven. En dat je niet alles kunt wegredeneren vanuit je ego dat niet meer is dan gedachten en overtuigingen die voor jezelf hebt aangenomen in de loop van je leven (je ego is alles wat je denkt te zijn en te kunnen over jezelf).

In deze fase heb je mogelijk veel last van depressiviteit, angsten en andere stress gerelateerde klachten, je bent de wanhoop nabij en bekijkt de wereld vol afschuw en beschouwt het als een vreselijke plek om te leven. Je kunt soms ook gevoelens hebben dat je niet thuis hoort op deze aarde, je gaat dan door wat ze noemen “The dark night of the soul”. Dit is een hele zware en heftige periode die echter nodig is voor jou om te groeien want, tijdens deze periode komen alle weggestopte emoties en trauma’s naar boven met de bedoeling ze te verwerken, dit kan een proces van jaren in beslag nemen. Mochten deze trauma’s, emoties en gevoelens te pijnlijk zijn om alleen te verwerken? Zoek dan alsjeblieft hulp!
Hier hoef je niet alleen door te gaan en weet dat dit iets is wat uiteindelijk ook weer over gaat, dat beloof ik!

Dan zijn er ook nog mensen die getriggerd worden door mystieke ervaringen zoals het zien, horen of weten van dingen die zintuiglijk niet waarneembaar zijn of mensen met bijna dood ervaringen. Hierdoor ga je beseffen dat er meer is tussen hemel en aarde en wordt je zoektocht op die manier in gang gezet.
Er zijn mensen waarbij het “wakker worden” geleidelijk aan ontstaat doordat ze simpelweg steeds meer in hun bewust zijn groeien en/of interesse hebben in spirituele zaken, en dan zijn er nog mensen die spontaan “wakker worden” die geen enkele aanleiding of pijnlijke ervaringen hebben nodig hebben gehad.

Op welke manier je ontwaakt maakt niet uit, het is de ziel die dat voor je beslist.
Het doel van deze fase is puur het besef dat er meer is en dat je al die tijd geconditioneerd bent geworden door je omgeving/maatschappij.

Het wow stadium:

In deze fase begin je je te realiseren dat je ergens doorheen gaat dat veel dieper gaat dan datgene wat zich in je buitenwereld afspeelt. Je gaat op zoek naar informatie over alles wat maar te maken heeft met bewustwording en hebt een sterke drang om de “waarheid” en de bedoeling van het leven te achterhalen. Het kan zijn dat je in je vrije tijd zoveel mogelijk kijkt naar informatieve video’s op YouTube en/of artikelen en boeken wilt lezen over het proces waarin je nu zit. Het laat je niet los en bent er vrijwel constant mee bezig. Je krijgt steeds minder interesse in de buitenwereld en bent vooral gericht op jezelf en het proces waar je in zit.

Je absorbeert alle informatie en synchroniteiten zoals de welbekende dubbele getallen als 11:11 en “toevalligheden” beginnen je steeds meer op te vallen. Dit is het moment dat je gaat beseffen dat er wel degelijk zoiets bestaat als begeleiding van “boven” dat kun je voelen. Je energieveld wordt groter en je hart begint zich te openen waardoor je gevoeliger zult worden voor allerlei soorten energie, hierdoor kun je een diepere connectie kunt ervaren met alle levensvormen om je heen. Het is alsof je de wereld door andere ogen bekijkt, je intuïtie begint zich steeds beter te ontwikkelen en je leert er steeds beter op vertrouwen. In deze fase kun je intense gevoelens van geluk en vrede ervaren in jezelf, en de schoonheid zien in kleine simpele dingen kortom “it feels like magic

In between:

In deze fase komt alles in wat rustiger vaarwater, de turbulentie en spanning is ervan af net als de magie. Je wordt weer teruggeroepen naar het leven en naar alle verantwoordelijkheden die het met zich mee brengt terwijl je nu toch anders kijkt naar de wereld. Je ervaart minder synchroniteiten (boodschappen van boven) en kunt je hierdoor wat verloren en angstig door voelen. Je leeft als het ware een beetje tussen 2 werelden tussen de oude jij en de nieuwe jij want, ook al is je leven aan de buitenkant misschien nog het hetzelfde en heb je het idee dat er nu niks gebeurd, vanbinnen vindt er een grote transformatie plaats.

Vaak begin je in deze fase ook na te denken over jezelf en wat het is dat je wilt gaan doen in je leven nu je er zo anders tegenaan kijkt. Je zult langzaam gaan ontdekken wie je echt bent en wie je wilt zijn, je gaat serieus nadenken over je purpose je missie in dit leven. Je kunt namelijk sterk het idee krijgen dat je hier bent om een bepaalde missie te vervullen, je bent misschien van plan om de nieuwe kennis en inzichten die je hebt opgedaan te delen met de wereld maar weet nog niet hoe of durft die stap nog niet te nemen.

Wie was jij? Voordat de wereld je vertelde wie je moest zijn?

In deze periode is het goed om je de tijd te nemen en alles wat je tot nu toe aan kennis hebt opgedaan te laten bezinken zodat je het kunt integreren in je leven. Blijf in deze periode lekker in je coconnetje zitten zodat je straks die mooie vlinder kunt worden die uitvliegt😊

De groeispurt:

In deze fase merk je duidelijk een innerlijke groei op in jezelf zowel emotioneel, spiritueel als op mentaal niveau. Hetgeen waar je allemaal doorheen gegaan bent en te weten bent gekomen heb je jezelf eigen gemaakt, je bent er als het ware klaar voor om terug te keren naar de maatschappij en gaat hierbij alles wat je geleerd hebt tot nu toe toepassen in je leven. Dit heeft ermee te maken dat je je sterker en volwassener voelt dan voorheen (je bent gegroeid), je bent niet meer zo bang dat situaties, gebeurtenissen of bepaalde mensen je zullen overweldigen.

Ook je energie systeem dus je aura en chakra’s zijn hierdoor automatisch sterker/krachtiger geworden. Je kijk op mensen kan ook veranderd zijn je kunt mensen nu veel beter begrijpen, waarom ze bijvoorbeeld reageren en doen zoals ze doen en dat dit allemaal te maken heeft met henzelf en een bepaalde mate van conditionering, en dat je reacties naar jou toe niet persoonlijk hoeft te nemen. Je wordt je ook steeds meer bewust van het feit je onbewust veel van die conditioneringen en patronen uit je familie meesleept die vaak nog heel wat generaties terug te voeren zijn en die zelfs nog uit vorige levens kunnen bestaan. Je sleept dus nog steeds hele oude energie mee en die moet geheeld en losgelaten worden, er is dus nog een hoop werk aan de winkel😉

Tegelijkertijd kan het zijn dat je in deze fase actie onderneemt in de zoektocht naar jezelf naar wie je op zielsniveau bent en bent actief bezig met je “life purpose” ook weet je nog niet helemaal wat je doel is en waar je moet zijn. Maar omdat je hele energetische systeem krachtiger is geworden ben je automatisch beter afgestemd op het universum, hiermee bedoel ik dat je simpelweg meer gegrond bent en meer vertrouwen hebt in het leven. Dat alles oké is en dat alles op je pad zal komen dat voor jou bedoeld is. Je kunt op die manier makkelijker manifesteren, zodra jij je eigen waarheid en kennis durft te uiten en te delen zul je merken dat de juiste mensen, ideeën, inzichten of wat het ook moge zijn op je pad komen. Dit betekent niet dat alles nu soepeltjes zal verlopen integendeel maar hey that’s life😉

De toewijding:

Dit is de fase waarin je genoeg zelfvertrouwen hebt gekregen om jezelf in je “nieuwe” vorm te laten zien en horen, wat dat ook moge zijn en betekenen voor jou. In deze fase heb je die diepe connectie met je ziel die jou als vanzelf de goede richting op stuurt je voelt je absoluut in je kracht staan en zult stap voor stap richting jou doelen gaan. In deze fase ga je echt leven richting jou levensdoel ook al weet je nog niet helemaal zeker wat dat doel is en wat de uitkomst ervan is, waar het om gaat is de weg ernaartoe…………….

Je levensdoel/lifepurpose is datgene waar jou ziel blij en gelukkig van wordt en waar je medemens/samenleving en de wereld beter van worden.
Het is datgene dat maakt dat je s’morgens vol enthousiasme je bed uit doet komen en jou keer op keer energie geeft.

Het voelt goed om eindelijk te weten wat het is dat je hier op aarde komt doen en vooral als je net als mij de helft van je leven of misschien nog wel langer verloren hebt rondgelopen met een gevoel van leegte. En hoewel het vooral in het begin best eng is om te laten zien en horen waar je voor staat en waar je voor wilt gaan, zul je je uiteindelijk niet langer meer laten beïnvloeden door je omgeving en wijdt je je volledig aan je doel en missie. Je gaat jou weg volgen ongeacht wat mensen denken en wat er zal gebeuren en soms kan dat ertoe leiden dat je mensen, situaties en bepaalde dingen/gewoonten zult moeten laten gaan. Maar als jij trouw blijft aan jezelf en je hart blijft volgen komen daarvoor nieuwe mensen, situaties, dingen en gewoonten voor in de plaats die voor jou hoogste goed zullen zijn.

Met deze fase bedoel ik niet dat alles vanaf nu rozengeur en maneschijn zal zijn, het is en blijft hard werken en er zullen beslist periodes blijven komen waarin je nog wat thema’s te verwerken hebt. Maar waar het om gaat is dat je compleet anders in het leven bent komen staan en dat je alle vertrouwen hebt in het proces van het leven.

Must watch⬇️⬇️⬇️video van Mike Harhangi-Lifestyle Design

Reacties

2 juli 2021 bij 11:52

Een spiritueel ontwaken vind ik erg mooi. Het doet me een beetje denken aan het verhaal van Doornroosje. Zij sliep, maar wordt wakker. Soms kun je als mens weliswaar rondlopen maar tegelijkertijd slapend door het leven gaan. Een spiritual awakening doorbreekt dit.2 juli 2021 bij 12:01

Mijn ontdekkingstocht begon bij mezelf. Niet van de ene dag op de andere, maar gewoon door ouder worden en door ervaringen. In mijn ogen begint alles bij jezelf. Jezelf kennen, begrijpen, liefhebben, aanvaarden … Ik heb best een grote zelfkennis. Ik kan perfect verklaren waarom ik op een bepaalde manier reageer. Ik ken mijn sterktes en mijn zwaktes. Bewustwording is een belangrijk iets.Lindaschrijfthetop
2 juli 2021 bij 14:52

Veel punten herken ik van het trauma tot eruit komen. Ik zit denk ik in de groeispeurt fase.2 juli 2021 bij 18:47

Wauw, ik had hier nooit zo diep over nagedacht. Ik schommel zelf een beetje in spiritualiteit. Vroeger was ik er veel mee bezig, maar dat is in de loop van de jaren afgezwakt. Ik zou me er nu wel meer in willen verdiepen, maar mis de tijd (en daarmee ook de rust). Maar de dood van mijn vader (toen ik 11 jaar was) heeft voor mij absoluut een omslag betekend!3 juli 2021 bij 17:28

Interessant om hier over te lezen, ik ben zelf niet spritueel aangelegtGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mindset

11 april 2021

De keto-lifestyle

16 april 2021