Gezondheid / Lifestyle

Nieuwjaars energie

Een lange cyclus van 12 maanden is weer voorbij en daarom brengt een nieuw jaar altijd een frisse en vernieuwende energie met zich mee.
Het oude jaar zit erop het is afgesloten en een heel nieuw jaar staat nog onbeschreven en geheel blanco tot onze beschikking.
Het voelt fris en uitdagend en het geeft je de kans om opnieuw te beginnen aan een mooier, beter en gezonder leven.
Welke richting ga jij op…………?

Goede voornemens

De start van een nieuw jaar is voor velen de uitgelezen kans om zich over te geven aan de zogeheten “goede voornemens”.
Het zijn meestal de veelgehoorde voornemens zoals stoppen met roken, gezonder eten, meer bewegen enzovoorts.
Dat is allemaal prima hoor mits je het in de opvolgende maanden ook volhoudt😉 of nog beter je leven lang!

Dry Januari is hier een goed voorbeeld van, de hele maand januari geen alcohol drinken en wat doe je de maanden erna?
Ga je dan weer drinken of kun je het laten staan en geniet je er enkel van tijdens gelegenheden, allemaal keuzes om van tevoren helder te krijgen voor jezelf.
Heel eerlijk vind ik goede voornemens altijd een beetje afgezaagd🙈ik bedoel waarom wachten tot januari als je elke dag een kans hebt om af te rekenen met slechte en/of ongezonde gewoontes.
Waarschijnlijk heeft het iets te maken met het feit dat mensen aan het einde van een jaar moe zijn door alles wat het afgelopen jaar ze heeft gebracht en doordat de donkere kille winter zijn intrede heeft gemaakt.

De laatste maand van het jaar gebruiken veel mensen om achterover te leunen en om vooral en veelal ongezond te eten en te drinken want ja, daar staat de december maand immers toch om bekend? En dus gaan we ons nog even lekker te buiten.
Elk jaar weer zie ik dit om mij heen gebeuren, ik heb dit nooit echt begrepen waarom zou je je tijdens de feestmaand meer laten gaan dan goed voor je is🤷‍♀️.
Gooi daar zoals de afgelopen 2 jaar nog eens een lockdown tegenaan en men valt nog gemakkelijker ten prooi aan allerlei nare gevoelens die makkelijk verdoofd kunnen worden met eten, alcohol en allerlei andere ongezonde afleidingsmanoeuvres.
Hiermee ontstaat geleidelijk een cocktail aan schuldgevoelens over het ongezonde gedrag en dus gaan veel mensen in januari volop aan de slag met allerlei goede voornemens.

En begrijp me niet verkeerd! Het is absoluut een goed idee om aan het begin van een nieuw jaar te starten met het aanleren van gezonde gewoontes dat brengt de nieuwe, frisse energie van een nieuwe cyclus met zich mee.
Hetgeen ik hiermee wil benadrukken is dat je nooit hoeft te wachten met het maken van gezonde keuzes en dat je die ook heel bewust kunt doorvoeren tijdens de feestdagen.
Het is namelijk zo zonde als je het hele jaar door zo gezond en bewust mogelijk leeft en je je tijdens zo’n laatste maand van het jaar laat gaan.

Eindelijk een nieuwjaar

En dan is daar eindelijk het nieuwe jaar met nieuwe rondes en nieuwe kansen, vol goede moed gaat iedereen van start met de goede voornemens en om deze goede voornemens ook een kans van slagen te geven is de juiste mindset van belang.
En om de juiste mindset te creëren is een bepaalde mate van bewustwording nodig, is die er niet of niet voldoende dan val je helaas gauw weer terug in oude “slechte gewoontes”.
Het belang van de juiste mindset om ongezond gedrag om te vormen tot gezonder gedrag kun je hier lezen.

En omdat de meeste goede voornemens draaien om je gezondheid is het belangrijk om te weten dat een goede gezondheid niet alleen te maken heeft met je lichaam.
Je kunt namelijk gezonder gaan leven door gezonder te eten, te sporten, niet te roken, geen alcohol te nuttigen enz. (wat op de eerste plaats ook heel belangrijk is) maar blijf jij tegelijkertijd hangen in destructieve denkwijzen en negatieve gedachten dan zul je die optimale gezondheid maar moeilijk bereiken.

Gezondheid is een body, mind and soul connection!

Een optimaal gezond lichaam heeft ook altijd een gezonde geest!
Het werkt van beide kanten en heb je hier een holistische kijk op dan weet je en daar ben ik van overtuigd dat als het niet goed gaat in je innerlijke persoonlijke wereld en je hangen blijft in negatieve emoties dit kan lijden tot allerlei lichamelijke ongemakken.
Lees hier meer over mijn visie met betrekking tot gezondheid.

Doorzettingsvermogen

In het verleden had ik ook moeite met het doorzetten van goede gewoontes ik wilde het heel graag maar ik had simpelweg niet de juiste mindset om een bepaald doorzettingsvermogen te ontwikkelen.
Bij tegenslagen viel ik weer ten prooi aan slechte gewoontes en negatieve gedachtes totdat ik er op een gegeven moment genoeg van had en erachter kwam dat als ik juist bij tegenslagen toch doorzette ik grote overwinningen behaalde en mij dit een heel krachtig gevoel gaf.
En door telkens weer naar nieuwe manieren te zoeken om gezonde gewoontes toch door te voeren lukte het steeds beter om een gezonde levensstijl te ontwikkelen en tot op de dag van vandaag na te leven.

Zodra je het bewustzijn en de juiste mindset heb ontwikkeld dan neemt je doorzettingsvermogen als vanzelf toe, dit komt uiteraard niet vanzelf en hier moet je natuurlijk wel aan werken.
En ja dat kost tijd, moeite en energie maar zodra het je lukt dan is de overwinning groot en komt die energie vanzelf weer bij je terug!
En als ik dat kan dan kan jij dat ook!

Great things never came from comfort zones

Weg met het oude

En ja, ook al vind ik de nieuwjaarlijkse “goede voornemens” altijd wat afgezaagd en commercieel ook ik heb me iets voorgenomen ontstaan vanuit de zelfreflectie tijdens de 12 heilige nachten.
Ik heb me namelijk voorgenomen om me niet langer meer te laten leiden door mijn angsten en om dit jaar nog meer door mijn oude bewuste alsook onbewuste angsten heen te werken.
Ik streef ernaar om meer te gaan leven vanuit mijn hart ipv mijn hoofd en om zo meer verbinding te voelen tot mijzelf en tot anderen.

De afgelopen jaren en met name het afgelopen jaar heb ik een enorme bewustzijnsgroei doorgemaakt.
Mijn interesse in spirituele ontwikkeling en daarmee ook in zelfontwikkeling zijn in deze afgelopen jaren flink toegenomen en heeft er automatisch voor gezorgd dat alle oude pijn naar de oppervlakte is gekomen inclusief trauma’s uit vorige levens.
Dit alles om geheeld te worden en om zo weer een stapje dichterbij mijn ware zelf te komen, deze innerlijke reis zal in dit nieuwe jaar en de jaren die volgen beslist voortduren.

En om al het oude achter me te laten is het begin van dit nieuwe jaar voor mij de ideale periode om alles wat mij herinnerd aan de oude pijn en aan de persoon die ik ooit was op te ruimen.
Ik ga deze periode gebruiken om radicaal op te ruimen en te “ontspullen” alle kasten en kamers gaan eraan geloven en niet alleen kwa spullen maar ook oude social media Posts en ja zelfs personen gaan eraan geloven.
Alles dat niet meer bij me past zal opgeruimd worden dit jaar zodat het plaats kan maken voor nieuwe avonturen die meer in lijn staan bij mijn ware zelf.

Verandering

Change is in the air………….
De weg naar verandering of dat nou persoonlijk of op collectief en maatschappelijke niveau is gaat altijd gepaard met chaos en moeilijkheden.
Onze huidige omstandigheden zijn hier een goed voorbeeld van en laten dit duidelijk zien.
Vandaar mijn intentie om al het oude alvast achter me te laten en de verandering “het nieuwe” in mijn leven te verwelkomen.
Niet uit angst maar uit vertrouwen……….

Heb een magisch nieuw jaar💫

You have the freedom and power to create the life you desire

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Suikervrije Tiramisu

17 januari 2022