De maan / Lifestyle

Nieuwe maan

Elke maand opnieuw begint de maan aan een nieuwe cyclus. Het start met een nieuwe maan en eindigt met een afwassende maan. Het is vergelijkbaar met de cyclus van een vrouw die ook elke maand weer opnieuw begint.
In dit blog leg ik je uit wat een nieuwe maan inhoud en hoe je deze periode kunt gebruiken voor persoonlijke en spirituele groei…………….

De cyclus van de maan duurt altijd een maand vandaar dat deze vier weken durende cyclus een maand heet.
Tijdens een nieuwe maan blokkeert de aarde het zonlicht vandaar dat we de maan dan niet kunnen waarnemen, met het draaien van de aarde krijgen we steeds meer te zien van de maan.
Vandaar dat je soms enkel een streepje, een halve maan en dan weer een volle maan ziet.

Als de zon en de maan een keer per maand samenvallen, dan is het nieuwe maan.

Yin-energie

De maan cyclus start met de nieuwe maan, nieuwe maan energie is heel anders dan volle maan energie.
Nieuwe maan energie is yin-energie. Yin-energie is naar binnen gerichte energie, het is vrouwelijke energie, van intuitie, van zijn en van zachtheid.
Yin-energie zie je ook terug in de cyclus van de natuur en in de vrouwelijke cyclus.
Het yin-moment van een vrouw start op het moment van de menstruatie en aan het einde van de herfst en met de start van de winter trekt de natuur zich terug en keren wij als mensen ook naar binnen.

Yin-energie is naar binnen gerichte energie, het is dan ook heel natuurlijk om jezelf wat meer af te sluiten en je aandacht naar binnen te richten.

Tijdens de periode van de nieuwe maan kun je makkelijker in contact komen met jezelf waardoor je sneller kunt aanvoelen wat je nodig hebt mits je natuurlijk naar jou intuitie luistert.
Luister je naar jezelf en naar wat je nodig hebt dan kun je deze periode goed gebruiken om jezelf weer op te laden en vooral los te laten wat je niet meer wilt of wat niet meer bij je past.

Bron: inspirerend leven

Nieuw begin

Een nieuwe maan staat voor een nieuw begin een schone lei! Dit is dus de ideale periode om met iets (nieuws) te starten.
Omdat tijdens deze periode je intuitie op z’n sterkst is zal je veel nieuwe ideeën, ingevingen en inzichten kunnen krijgen.
Tevens is dit een goed moment voor wat zelfreflectie om te kijken waar je naartoe wilt in het leven, je kunt als dat nodig is dan je doelen bijstellen en nieuwe plannen maken voor de komende maand of maanden.

Manifestatie

Gebruik de periode van een nieuwe maan om je intensies en doelen het universum in te sturen, zo plant je de zaadjes van jou wensen voor de toekomst.
Dit is manifestatie en dit kun je o.a. doen door journaling oftewel je schrijft je doelen en wensen op in een dagboekje.
Meditatie is ook een geweldige tool om je wensen te kunnen manifesteren, tijdens een nieuwe maan fase zal meditatie je sowieso makkelijker af gaan omdat je je dan van nature bewust of onbewust naar binnen keert.

Ook niet onbelangrijk om te vermelden:

Nieuwe maan vindt plaats als de zon en de maan op dezelfde plek in de dierenriem staan.
Er zijn twaalf dierenriemtekens (je horoscoop teken) en twaalf maanden, dus elke maand staat er een ander dierenriemteken centraal.
Het desbetreffende teken is van invloed op de energie van de maan en kenmerkt een nieuwe maan met de eigenschappen van het specifieke dierenriemteken in die maand.

doe er je voordeel mee………

In onze gemoderniseerde westerse wereld zijn veel mensen vergeten dat ze een onderdeel zijn van de natuur en daardoor zijn we vaak de balans totaal kwijt met alle gevolgen van dien.
Sinds ik me hier bewust van ben geworden ben ik me meer en meer gaan verbinden met de natuur en probeer ik zoveel mogelijk mee te bewegen op het ritme van de natuur, met de cyclus van de seizoenen en met de fases van de maan.
Het leert me om mezelf, periodes en situaties beter te begrijpen ik kan het je echt aanraden!

Tip; als je niet weet wanneer het nieuwe maan of volle maan is check dan je agenda of kalender hier staat het meestal op. Zoniet dan google je gewoon.

Reacties

9 juli 2021 bij 13:34

Wat duidelijk geschreven en wat mooi om eens bij stil te staan. Ik vind vooral het idee van een nieuwe maan staat voor een nieuw begin een schone lei heel erg mooi.Lindaschrijfthetop
9 juli 2021 bij 13:43

Ik ben zeer gevoelig voor de maan. Zodra het Volle Maan is kan ik niet slapen.Claire
9 juli 2021 bij 15:07

Interessant. Ik zou er eigenlijk meer mee willen doen en over willen weten.Frederique
9 juli 2021 bij 18:21

Erg leuk om te lezen. Ik was er vroeger wel mee bezig maar tegenwoordig niet meer door al het haasten, haasten, maar dat is precies waar het misgaat. We zijn te druk met van alles waardoor we die verbinding verliezen.9 juli 2021 bij 18:22

Ik vind dit zo interessant! Sinds een tijdje journal ik ook vrijwel elke dag, al is het maar heel kort. In mijn journal staan ook de maanstanden, zodat ik kan leren daar patronen in te herkennen. Ik denk dat het je zo echt kan helpen om meer in harmonie met de natuur te leven!10 juli 2021 bij 05:07

Door de modernisering vergeet men snel dat men een onderdeel is van de natuur. Correct! Toch merk je snel dat je veel beter tot rust komt als je buiten bent. En hiermee bedoel ik natuurlijk in de natuur en niet in het stadscentrum. Komt het nu door dagdagelijkse druk, steeds doelen moeten bereiken, … maar soms heb ik het gevoel dat mensen alleen nog maar de blik naar voren richten. Dat doe ik niet. Tijdens een wandeling ga ik regelmatig gewoon stilstaan. Ik neem dan de tijd om in elke richting te kijken. Ik kijk naar de grond van het bos en zie schoonheid. Ik kijk achter me, links, rechts en staar telkens ook een tijdje naar de lucht. Hiervoor neem ik mijn tijd. Het gevoel dat ik hiermee krijg is ‘Rust’.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

suikers/vervangers

3 juli 2021

Breng je chakras in balans

22 augustus 2021