Lifestyle

Nazomer vibes

Ben jij ook zo iemand die de wisseling van de seizoenen aanvoelt komen?
Je voelt het als het ware in de lucht hangen en er valt plots een geheel andere energie over je heen.
Meebewegen op het ritme van de natuur is daarom heel belangrijk voor je algehele gezondheid, laat me je vertellen waarom……….

Chinese elementen leer

We zijn allemaal opgegroeid met het idee dat een jaar bestaat uit vier seizoenen lente, zomer, herfst en winter.
Echter de Chinese elementenleer kent vijf seizoenen namelijk lente, zomer, nazomer, herfst en winter.
Elk seizoen bevat een ander element zo heeft het zomerseizoen als element vuur.
Zomerse vuur-energie is vooral naar buiten gericht het is mannelijke yang-energie wat er voor zorgt dat we tijdens de zomerperiode graag buiten zijn en allerlei dingen willen ondernemen.

Midden augustus begint deze yan- energie langzaam te veranderen naar ying-energie, de vrouwelijke energie die ervoor zorgt dat je wat meer naar binnen keert..
Je merkt dan dat de zomer over zijn hoogtepunt heen is en de zomerse vuurenergie veranderd richting nazomer met als element aarde.
En aarde energie brengt net als de ying-energie een naar binnen kerende energie met zich mee.De nazomer is een apart seizoen tussen de zomer en herfst in en begint medio augustus tot eind september……….

Meebewegen op het ritme van de natuur

Het is altijd verstandig om zoveel mogelijk mee te bewegen op het ritme van de natuur, wij mensen maken immers deel uit van de natuur.
Meebewegen met de natuur en zijn wisselende seizoenen kan je een hoop gezondheidsvoordelen leveren zowel fysiek, mentaal als spiritueel.
Houdt jij in deze nazomerse periode teveel vast aan de vuur/yang-energie dan bestaat er een grotere kans dat je in het najaar en de winter veel last kunt hebben van vermoeidheid, verkoudheden en een algeheel gevoel opgebrand te zijn.

Tips om van het vuur element te verschuiven naar het aarde element:

  • Rust, reinheid en regelmaat: de welbekende “3 r en” zijn nu weer ontzettend belangrijk. De vakantie periodes komen aan hun einde en nu is het zaak om wat meer rust en regelmaat te creëren in het dagelijks leven. Neem je rust op tijd en plan even wat minder afspraken. Eet op vaste tijden en mediteer, mocht je dit nog niet doen? Dan is dit de ideale periode om ermee te beginnen.
  • reflectie: de nazomer leent zich uitstekend om eens even terug te kijken op het afgelopen jaar. Wat heeft het jaar je tot nu toe gebracht? Wat heeft voor jou gewerkt en wat niet? Waar wil je het komende jaar nog aan werken? Keer naar binnen en ontdek waar je naartoe wilt.
  • Gronden: of aarden dit past perfect bij de aarde-energie het zorgt ervoor dat je minder in je hoofd zit en meer verbonden bent met je lichaam. Hierdoor zal je meer in balans raken en een betere focus en concentratie verschaffen. Lees hier mijn tips om te gronden.
  • Pas je voeding aan: in het warme zomerse weer proberen we via voeding wat verkoeling te verkrijgen. Zo eten we salades, bbq, ijsjes en drinken we veelal gekoelde drankjes. Ga langzaam weer over op verwarmende maaltijden en drankjes zoals soep, ovenschotels en (kruiden)thee.

Zo kun je happy en healthy het najaar tegemoet treden🤗

bron Holistik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Breng je chakras in balans

22 augustus 2021

Recept Koolhydraatarm brood

10 september 2021