De maan / Lifestyle

De maan

De maan, het heeft me altijd al gefascineerd, op de een of andere manier heeft de maan een enorme aantrekkingskracht op me.
Als klein meisje vond ik het heerlijk om als het donker was naar buiten te kijken en dan vanuit mijn slaapkamerraam naar de maan te staren.
Ik kan me nog herinneren dat ik als kind op de achterbank van de auto zat en als het dan donker was dan keek ik naar de maan om te zien hoe de maan je de hele rit bleef volgen.


Hoe ik mij ook voelde de maan zorgde voor een gevoel van rust en vertrouwen, een gevoel dat alles wel weer goed ging komen.

Sinds ik gebruik maak van kristallen is mijn fascinatie voor de maan verder ontstaan.
Kristallen kun je namelijk opladen met behulp van de energie van de volle maan, hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in de cyclus van de maan en wat de invloed van de energie van de maan heeft op ons als mens.

Waarschijnlijk sta je er niet echt bij stil maar als mens zijnde ben je onderdeel van de natuur van een groter geheel van het universum, je bent verbonden met alles en iedereen.
Logischer wijs ben je dus ook verbonden met de maan en de rest van de planeten in het universum, er bestaat niet voor niets zoiets als astrologie en het bepalen van horoscopen.

Enkele leuke feiten en weetjes

 • Naar zeggen is de maan zo’n 4,6 miljard jaar geleden ontstaan door een botsing van een planeet met de aarde. Daardoor ontstond een hoop gruis die miljoenen jaren als een wolk om de aarde bleef hangen, naarmate de bestanddelen afkoelden en samen kwamen vormde zich de maan.
 • De maan draait rondjes om de aarde daar doet ie een maand over (de maancyclus).
 • De maan zelf geeft geen licht dat komt door de weerkaatsing van de zon, het ligt dus aan de positie van de maan ten opzichte van de zon in welke fase hij zit. Is het dus volle maan dan staan de zon en maan recht tegenover elkaar.
 • De zwaartekracht van de maan veroorzaakt op zee eb en vloed, het menselijk lichaam bestaat voor zo’n 75% uit water niet zo verwonderlijk dus dat de maan ook van invloed is op de mens.
 • De maan doorloopt in een maand tijd ook alle tekens van de dierenriem. En elke maand staat de maan in een ander teken van de dierenriem waardoor er altijd thema’s die gerelateerd zijn aan het desbetreffende dierenriem teken van kracht zijn.
 • Kernwoorden die horen bij de maan: gevoelens, verandering, vrouwelijkheid, moeders, stemmingen, godinnen, heksen, huiselijke leven, onderbewustzijn, ontvankelijkheid, cycli, kinderjaren, verzorging, voeding, herinnering, gewoontes, veiligheid en natuurlijk emoties.

Ontstaan van de maanfasen

Terug in de oudheid merkten mensen de zich herhalende fasen van de maan op en gaven daar de tegenwoordige namen aan.
Ze bestudeerden de energieën van de verschillende fasen en de invloed die het had op mensen en legden die vast in de wijsheid van de astrologie.
Ze merkten een cyclus op en zo verdeelden ze de maan op in acht fasen, laten we de fasen even doorlopen.

Te beginnen met:

 • De nieuwe maanfase: de maan is bijna niet te zien enkel een streepje. Bij een nieuwe maan draait het allemaal om zaadjes planten voor nieuwe ideeën, doelen en toekomstdromen.
 • De jonge maansikkel (wassende maan): 3,5 tot 7 dagen na nieuwe maan richt je op en onderzoek je doelen/dromen.
 • De eerste-kwartierfase: 7 tot 10,5 dagen na nieuwe maan tijd voor actie.
 • De wassende maanfase (Gibbous maan): 10,5 tot 15 dagen na nieuwe maan blijf gefocust op je doel.
 • De vollemaan fase: 15 tot 18,5 dagen na nieuwe maan doelen en/of dromen laten zich zien of laten je weten dat je op de goede weg bent.
 • De afnemende fase: 3,5 tot 7 dagen na vollemaan reflectie en ontspanning.
 • De laatste-kwartierfase: 7 tot 10,5 dagen na vollemaan zit je nog op de goede weg of kun je beter een andere koers inslaan.
 • De asgrauwe-maanfase (Balsamic maan): 10,5 dagen na vollemaan tot aan het begin van de nieuwe maancyclus (nieuwemaan) geef je over aan wat er voor jou heeft gewerkt de afgelopen maand en wat niet.
Nieuwe maan en volle maan zijn de absolute hoogtepunten van de cyclus 

En je hoeft niet spiritueel te zijn of te geloven in de kracht die de maan heeft op ons als mens. Het is je vast en zeker wel eens opgevallen dat je rond de periode van volle maan slechter slaapt of wat emotioneler bent dan normaal. En dat je rondom de periode van nieuwe maan barst van inspiratie en nieuwe wegen in wilt slaan.

Zelf vind ik het interessant om mee te bewegen op de cyclus van de maan door met nieuwe maan mijn zaadjes te planten en mijn wensen het universum in te sturen en door met volle maan los te laten wat mij niet meer dient. Nu is het niet zo makkelijk als dat ik het hier zo opnoem en zijn er soms heel wat volle en nieuwe manen nodig om te manifesteren en bepaalde zaken daadwerkelijk los te laten😉
Gelukkig kunnen we elke maand opnieuw de magie van de maan ervaren………


And like the moon, we must go through phases of emptiness to feel full again.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De keto-lifestyle

16 april 2021